March Networks Command

commandKeskitetty videovalvonta tietoverkossa on huolettomin ja varmatoimisin valinta, isojen organisaatioiden videovalvontatarpeisiin. March Networks Command on vihdoinkin oma ohjelmisto palvelimella, joka tallentaa kaikilta verkkoon liitetyiltä valvontakameroilta useiden Megapikselien-resoluutioista videokuvaa täydet 25 kuvaa sekunnissa. Command voidaan asentaa jo olemassaolevalle tietokoneelle tai palvelimelle, esimerkiksi virtuaaliympäristöön.

Lähes poikkeuksetta nykyiset videovalvontalaitteet ovat pienen valmistajan räätälöimiä erikoisia tietokoneita, jotka luvattoman usein puhisevat vailla huoltoa kiinteistöjen sähkökaapeissa tai toimiston pöytien alla. Kun yksinään pyörivään laitteeseen tulee vika se yleensä huomataan liian myöhään, vasta kun videokuvia tarvittaisiin. Kun tällaista vikaantunutta erikoiskonetta sitten yrittää korjata on vastaus yleensä, valmistus on valitettavasti lopetettu.

March Networks Command -ohjelmisto

March Networks Command -videovalvontaohjelmisto toimii Windows-palvelinympäristössä ohjelmana, muiden business ohjelmistojen tavoin. Asiakas voi käyttää olemassa olevia tietokoneita videovalvonnan tarpeisiin tai hankkia uuden koneen palvelintensa joukkoon. Command ohjelmisto asennetaan palvelimeen ja tietoverkon valvontakamerat ohjelmoidaan käyttöön. March Networks Command -tallentimeksi sopii tavallinen PC-tietokone tai korkean standardin teollisuuspalvelin tai jotain tältä väliltä.

Videovalvonnan käyttö on helppoa, millä tahansa organisaation verkkoon liitetyltä työasemalta avataan internet selain ja syötetään käyttäjätunnukset jonka jälkeen videokuvat tulevat näyttöön. Järjestelmä hakee käyttöoikeuspalvelimelta tunnusten perusteella käyttäjän videovalvonnan käyttöoikeudet. Tunnukset määrittävät onko lupa nähdä vain livekuvaa muutamalta kameralta tai myös tallenteet useilta kameroilta jne…

March Networks järjestelmän tehokkuus perustuu muun muassa siihen, ettei raskasta videodataa syötetä turhaan verkkoon, kamera itse tunnistaa liikkeen kuvasta ja ohjaa datan videotallentimelle tarpeen mukaan. Tallenteet voidaan varmistaa helposti ja kustannustehokkaasti. Jokaisessa kamerassa on muistikortti johon video tallentuu, mikäli tietoverkko on jostain syystä poikki. Kun yhteys palvelimeen taas palautuu osaa järjestelmä automaattisesti hakea puuttuvat tiedostot kameralta palvelimelle.

March Networks Command on edullinen hankkia eikä alkuvaiheessa tarvitse tietää kuinka suureksi järjestelmä tulee kasvamaan. Pienimmillään järjestelmän saa käyttöön yhden kameran lisenssillä joka tarvittaessa kasvaa jopa 128 000 kameran järjestelmäksi.

Commandin eri versiot

COMMAND LITE on ilmainen versio ohjelmistosta ja se sopii esimerkiksi kokeiltavaksi testikäyttöön ennen täysiveriseen ohjelmistoon siirtymistä. Siihen voi liittää maksimissaan kuusi (6) 1-5 Megapikselin IP-kameraa ja tallentaa niitä viikon ajan. Web-pohjainen käyttöliittymä on aivan sama kuin maksullisissa versioissa.

COMMAND PROFESSIONAL tarjoaa tehokkaat videohallintatyökalut yhden palvelimen ympäristöihin. Varjotallennusten ja niiden synkronoinnin ansiosta voit luottaa videon olevan saatavilla kun sitä tarvitset. Mikäli organisaatiosi kasvaa suuremmaksi kuin 128 kameran yksittäinen järjestelmä, olemassa oleva Command Professional -palvelin voidaan lisätä Command Enterprise -järjestelmän yhdeksi tallennuspalvelimeksi ilman muutoksia.

COMMAND ENTERPRISE tuo skaalautuvuuden ja hajautetun arkkitehtuurin sitä vaativille suurille yrityksille aina 128 000 kameraan saakka. Sen keskitetty käyttäjänhallinta ja laitteiden massahallinta pienentää suuresta järjestelmästä koituvia ylläpitokustannuksia. Varjotallennukset ja niiden synkronointi sekä video-gateway verkkokapasiteettivaatimusten rajoittamiseksi ovat asioita, joita IT-ammattilaiset arvostavat verkkopohjaisissa ratkaisuissa.

Varjotallennus

Varjotallennus on March Networksin kehittämä innovatiivinen ominaisuus jossa kameroiden älyä hyödynnetään entisestään. Kaikkiin March Networksin kameroihin voidaan laittaa SD tai microSD -muistikortti ja määrittää kamera tallentamaan muistikortille joko kokoajan tai yhteysvirheen sattuessa. Yhteysvirhe voi johtua esimerkiksi tietoverkko-ongelmasta tai palvelimen huollosta jolloin kamera ei saa yhteyttä Command-palvelimeen.

Kamera tallentaa muistikortille videomateriaalia esimerkiksi liiketunnistuksen perusteella josta sitä voidaan etänä lukea joko Web-selaimen tai Sitemanager-client -ohjelmiston avulla. Command-palvelimelle voidaan määrittää että se hakee automaattisesti ”menetetyt” tallenteet kameran muistikortilta kun yhteys kameraan palautuu. Näin sekuntiakaan ei hukata.

Yhdelle 32GB SD-muistikortille mahtuu useita päiviä tallennusta ja se onkin kustannustehokkain ratkaisu varmistaa tallennusten säilyminen varsinkin tärkeimpien kameroiden osalta.