March Networks R5

r5_paakuvaMarch Networks R5 -sarja koostuu linux-pohjaisista high-end -kameratallentimista sekä ESM -palvelinohjelmistosta. Tallentimien rakenne on tarkkaan suunniteltu vaativaan käyttöön. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat sisäänrakennettu UPS varavirtalähde, vikasietoinen kiintolevyjärjestelmä ja tietoturvallinen sekä toimintavarma Linux-käyttöjärjestelmä.

r5_periaatekaavio

ESM-palvelinohjelmisto

March Networks R5 ESM on Windows-palvelimille kehitetty sovellus jolla voidaan yhdistää satoja, jopa tuhansia R5-sarjan kameratallentimia yhdeksi järjestelmäksi. Käyttöliittymänä järjestelmälle toimii normaali WWW-selain johon käyttäjä voi kirjautua esimerkiksi omilla Windows-tunnuksillaan. Tunnuksille voidaan määrittää mitä kameroita järjestelmästä hän voi käyttää ja miten.

Tallentimet lähettävät noin minuutin välein elossaolopäivityksen ja mahdolliset uudet hälytykset ESM-palvelimelle. ESM-palvelin voidaan asetaa lähettämään esimerkiksi sähköpostia jokaisesta hälytyksestä joita laitteilta tulee. Esimerkiksi kun jokin kamerakuva puuttuu tai jonkun tallentimen kiintolevy antaa vikakoodia. Näin ollen suurenkin järjestelmän ylläpito toimii automaattisesti ja mahdollisiin vikoihin saadaan reagoitua nopeasti.

ESM-palvelin määrittää myös kaikkien tallentimien asetukset ja säädöt. Jos esimerkiksi tallennin vioittuu, voidaan uusi tallennin suoraan liittää vanhan tilalle ja palvelin palauttaa sille asetukset takaisin.

ESM-ohjelmiston tekninen esite valmistajalta: http://www.marchnetworks.com/Documents/enterprise-service-manager

Kameratallentimet

Linux-käyttöjärjestelmän ansiosta March Networks -tallentimet voidaan helposti liittää olemassa oleviin tietoverkkoihin ilman Windows-koneiden mukanaan tuomia tietoturva- ja päivitysmurheita. Valmistaja on laatinut tallenninperheelle tarkat speksit tietoturvasta ja siksi niitä käytetään myös pankkimaailmassa. Jokaiseen tallentimeen voidaan liittää suoraan perinteisiä analogisia kameroita sekä nykyaikaisia eri merkkisiä IP-kameroita. Tallentimiin voidaan liittää hälytyssilmukoita tai laitteita joita ohjataan releulostuloilla. Tallentimissa on myös HDMI-näyttöliitäntä jota voidaan käyttää esimerkiksi kassaympäristössä haluttujen kamerakuvien monitorina.

Tallentimet on jaettu neljään eri malliin jotka perustuvat niihin liitettävään kameramäärään. Pienin tallennin 8504 on 4-kanavainen tallennin ja siihen saa liitettyä joko 4 analogista tai 4 IP-kameraa tai niiden sekoituksen. Suurimpaan R5- sarjan tallentimeen 8532 voidaan liittää yhteensä 32 kameraa.

Tallentimien vertailutaulukon näet täältä: http://www.marchnetworks.com/Documents/Compare-8000-Series-NVRs

nvrs-8732r
March Networks R5 8000-sarjan tallennin

Linkkejä: